O Toamna Rece... (realitatea mea)

miercuri, 16 noiembrie 2011
Incep sa va scriu aceste randuri cu ochii plini de lacrimi, si cu mare speranta in suflet ca se va gasi in continuare cineva care m-ar putea ajuta cu cat de putin financiar, sa pot strange banii necesari care imi trebuiesc pentru o noua operatie, si altele.

Scurt istoric

Ma numesc Dima Florentina Valentina, am varsta de 21 de ani si sunt din Tulcea. Sunt foarte grav bolnava, de micuta am stat numai prin spitale.
La varsta de 10 ani am inceput sa am dureri groaznice de cap greata ameteli, si incepusem sa-mi pierd si din vedere.
Parintii mei, ingrijorati pentru starea mea de sanatate, m-au dus la Bucuresti la un medic specialist, unde mi s-a facut un RMN (o rezonanta magnetica).
Rezultatul acestui RMN nu a fost sa fie unul bun - a iesit foarte rau: aveam o tumora pe nervul optic stang. In luna iunie 2001 am fost operata la Spitalul Bactazar Arsenie din Bucuresti. Dupa aceasta operatie, mi-am pierdut vederea la ochiul stang; mi s-a putut salva vederea doar ochiului drept, iar rezultatul biopsiei a aratat ca tumoara fusese malinga si am fost trimisa la spitalul IOB Fundeni pentru curele de citostatice si radioterapie timp de 3 ani. Din anul 2001 pana in anul 2004, am facut lunar citostatice.
Totusi, dupa semne de refacere, tumora mea a recidivat din nou. Am facut, de asemeneam, si hidrocefalee (lichidul cranian mi se adunase tot in cap si nu se mai scurgea). Pentru hidrocefalee medicii mi-au pus un sunt (care trebuie sa-l tin toata viata in corpul meu) din cap pana in vezica urinara pentru scurgerea lichidului encefalorahidian.
Dupa aceasta operatie am mers din nou sa continui curele cu citostatice si radioterapie.
Luna de luna am facut citostatice pana in anul 2005 luna decembrie, cand am inceput sa ma simt din ce in ce mai rau, si, facandu-mi un nou RMN, rezultatul a iesit ca tumora recidivase, dar de data aceasta pe chiasma optica, riscand sa-mi pierd vederea si la ochiul drept.
Ceea dea treia operatie nu mi s-a putut face in tara. Sansa mea pentru a mi se putea salva vederea la ochiul drept a fost la o clinica din Germania. Parintii mei n-au avut acesti bani, dar cu ajutorul Bunului Dumnezeu si a oamenilor cu suflet mare care au donat pentru mine, putin cate putin, am putut strange suma de bani care ne-a trebuit pentru operatie.
Dupa operatia care mi s-a facut in Germania, am continuat lunar curele de citostatice pana in anul 2008 cand tumora nu imi dadea pace si recidivase din nou. Am inceput sa am din nou dureri foarte mari de cap stari de voma ameteli si dureri insuportabile de burta. Am facut un alt RMN si rezultatul a aratat c-aveam acumulare de lichid encefalorahidian (nu mi se mai scurgea lichidul cranian in vezica urinara si mi se adunase tot in burtica).
A trebuit scos lichidul...
Dupa operatie (de scoaterea lichidului), mi-a mers destul de bine timp de 2 saptamani.

(Au trecut ani, vom sari peste multele detalii, si iata-ne tot aici, in PREZENT...)


O boala ca un scai, ce nu mai vrea sa se dezlipeasca...


La sfarsitul lunii martie 2011, am inceput sa ma simt foarte rau, si, dupa un sir de analize dureroase au depistat ca am septicemie in tot corpul, sursa infectiei fiind: camera care o aveam pusa langa inima pentru citostatice. Am fost operata pe 1 aprilie de urgenta.
A fost o lupta continua cu moartea, fiind timp de 3 luni numai in perfuzii zi si noapte. Am fost foarte grav timp de 3 luni, nu am putut merge, nu am putut manca, am fost hidratata cu perfuzii, dar nici o clipa nu mi-am pierdut speranta.
La inceputul lunii august am inceput sa ma simt foarte rau aveam dureri groaznice la cap si burta. Am facut un ecograf la burta, rezultatul: drenul pe care il am din cap pana in vezica s-a infundat (!!!). De la acumularea lichidului aveam presiune la cap si ma durea groaznic de tare.
De la infectia de septicemie am avut probleme mari cu rinichii si inima, iar la plamani facusem nodulii pe ambii plamani, dar cu ajutorul unui tratament puternic au dat inapoi.

Medicii nu imi mai dadeau nici o sansa nu ii mai garantau lu mama ca mai traiesc.

Timpul a mai trecut putin...
Am fost internata din nou la Fundeni, de urgenta, timp de 3 saptamani.
Medicii au incercat sa-mi faca orice calmant posibil, dar din pacate nici unul nu isi mai facea efectul - durerile de coloana nu cedau nici la calmantele cu morfina.
Am facut un alt RMN si rezultatul a fost unul foarte dureros: boala imi recidivase din nou, dar de data aceasta pe coloana vertebrala.


Durerile mele sunt insuportabile si de 2 ori pe zi iau morfina, dar din pacate aceste calmante nu isi mai fac efectul. Fac 10 zile de citostatice lunar; aceste citostatice ma costa 600 de euro, deoarece nu se gasesc in Romania (nu sunt pe lista ministerului, gratuite). Parintii mei nu au bani sa mi le cumpere.
Ne descurcam enorm de greu. Avem foarte multe datorii, ne descurcam greu si cu mancarea, mama imi cumpara morfina - nu mi se da gratis -...o ducem foarte greu.
RMN-urile costa 20 de milioane (se fac la 3 luni, pentru verficarea starii).
Ne descurcam enorm de greu.

Medicii de la noi din tara au hotarat ca tumorile de pe coloana nu se mai pot opera in tara - nici macar radioterapie nu mai pot face la noi in tara. . .
Sansa mea la viata este la o clinica din Turcia, unde imi pot extirpa tumorile.
Pentru aceasta interventie am nevoie de 22.000 euro.
Daca ma vor opera voi scapa de durere, de suferinta, de chinul pe care il am.
Imi doresc din tot sufletul sa pot trai sa am si eu o viata linistita si fara durere.
Va rog din tot sufletul: putin cate putin, sa ma ajutati financiar sa pot strange suma de 22.000 euro, sa ma pot duce la operatie.
Din suflet va rog sa ma ajutati sansa mea la viata poate fi in mainile dumneavoastra.


DACA DORITI SA MA AJUTATI CU CAT DE PUTIN, PUTETI DONA PE NUMELE MAMEI MELE:
DIMA CAMELIA, LA UNUL DIN NUMERELE DE CONT:

BCR TULCEA

- RON: RO 03 RNCB 02560 4325 757 0001

- EURO: RO 46 RNCB 02560 4325 757 0003

- USD: RO 62 RNCB 02560 4325 757 0006

LEU CU LEU IMI POATE SALVA VIATA

VA MULTUMIM!

0743997523
dimacamelia2006@yahoo.com (Adresa e-mail a mamei)

Adresa domiciliului nostru:
Strada Pelinului, umarul 1, blocul 1 scara C, apartament 18, judetul Tulcea, localitatea TulceaAnalize medicale mai recente:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu